Rakennettu ympäristö tuottaa 30% kasvihuonekaasuista, ja käyttää 40% energiasta ja 50% kaikista raaka-aineista. Näihin kaikkiin voidaan vaikuttaa kiertotalouden suunnitteluperiaatteilla ja toimintamalleilla. Jotta ilmastotavoitteisiin on mahdollista päästä, on myös rakennusalan siirryttävä kiertotalouteen.

Ethica vauhdittaa rakennusalan kiertotaloutta yhteistyössä kaupunkien ja kuntien sekä rakennusalan edelläkävijäyritysten kanssa. Ethican asiantuntijat ovat olleet mukana luomassa rakennusalan kiertotaloustavoitteita ja kriteerejä yhteistyössä Green Building Council Finlandin, Ympäristöministeriön, Sitran, sekä Suomen suurimpien kaupunkien kanssa. Nyt haemme kiertotaloudesta innostunutta vahvaa rakennusalan osaajaa tiimiimme määräaikaiseen tehtävään. Tehtävä on vanhempainvapaan sijaisuus ajalla 1.8.2019-31.3.2020, mutta sijaisuuden päättyessä tehtävää on mahdollista jatkaa.

Ethica on kansainvälisesti palkittu kiertotalouteen erikoistunut konsultointiyritys, joka sparraa eri toimialoilla toimivia yrityksiä kiertotalouden liiketoimintamallien, palvelukonseptien ja tuotteiden kehittämisessä. Meillä on projekteja sekä kotimaassa että ulkomailla, ja haemme kansainvälistä kasvua. Rakennusalalla tärkeä yhteistyökumppanimme on kiertotalousrakentamisen pioneeri Cireco Finland Oy, joka toimii aluekehityksen, rakentamisen ja infrarakentamisen toimialalla. Tässä tehtävässä toimit läheisessä yhteistyössä ja uraauurtavissa kiertotalouden rakennushankkeissa myös Cirecon tiimin kanssa. Ethican toimipiste on Helsingissä, ja Cirecon Tampereella, joten voit työskennellä kummassa tahansa kaupungissa.

Voit olla etsimämme henkilö, jos sinulla on vankkaa osaamista aluekehittämisestä ja maankäytön prosesseista sekä rakentamisesta (infra- ja/tai kiinteistörakentaminen). Sinulla on rohkea ja innovatiivinen ote, eivätkä ongelmat ole sinulle esteitä, vaan kiinnostavia haasteita, joihin löytyy ratkaisu. Kestävän rakennetun ympäristön luominen uudenlaisilla toimintamalleilla on intohimosi, ja tunnet jo kiertotalouden pääperiaatteet.

Ethican kiertotalouskonsulttina osaat ja haluat saada uusia asiakkaita sekä julkiselta että yksityiseltä sektorilta, ja auttaa heitä eteenpäin kiertotalouden mukaiseen toimintaan. Toimenkuvasi sisältää pääasiassa myyntiä ja asiakasprojektien toteutusta. Tarpeen vaatiessa olet valmis tarttumaan ennakkoluulottomasti myös uusiin ja yllättäviin tehtäviin, auttamaan muita tiimin jäseniä sekä osallistumaan yhteiseen kehittämiseen.

Toivomme, että sinulla on teknillinen tai ympäristötieteiden korkeakoulututkinto, sekä jo vähintään 5-10 vuoden relevantti työkokemus aluekehityksen ja rakentamisen parissa. Osaat toimia projektipäällikkönä ja esiinnyt mielelläsi isommallekin ryhmälle. Koska työskentelemme myös kansainvälisissä hankkeissa, on erinomainen suullinen ja kirjallinen englanninkielen taito tärkeää. Työskentelet pääasiassa Tampereen ja Helsingin seudulla, mutta työhön voi sisältyä myös muuta matkustamista kotimaassa ja ulkomailla.

Jos koet olevasi etsimämme henkilö, ja kiertotalous innostaa ja inspiroi sinua, lähetäthän meille CV:si ja vapaamuotoisen hakemuksen palkkatoiveineen osoitteeseen: info@ethica.fi viimeistään perjantaina 26.4.2019. 

Vastaamme kaikkiin hakemuksiin toukokuun puoleen väliin mennessä. Lisätietoja tehtävästä saat  Paula Fontellilta puh. 040 768 0160 tai Anne Raudaskoskelta puh. 050 341 0881.