Rakennussektori tarvitsee esikuvia ja suunnannäyttäjiä kiertotalouden periaatteiden ja toimintamallien edistämiseksi. Tuore pirkanmaalainen infra-alantoimija Cireco Finland Oy suunnittelee, edistää ja auttaa asiakkaitaan toteuttamaan käytännössä kiertotalouden mukaisen aluekehittämisen ja infrarakentamisen ratkaisuja. Cireco Finland Oy toimii rakennushankkeiden projektinjohtajana ja asiakkaan tukena asiantuntijan roolissa. Ethica tuo kiertotalousasiantuntijuutta yritykseen tiiviin yhteistyömallin kautta.

Suomen ilmastotavoite on ainakin 40 % päästövähennys vuoden 1990 tason 2030 mennessä. Lisäksi on sitouduttu EU-tason ohjeellisen energiatehokkuuden parantamisen 27 %:n tavoitteeseen. Erityisesti infra- ja rakennusaloilla on kasvava kysyntä kiertotalouden ratkaisuille, joilla on merkittävä rooli edellä mainittujen tavoitteiden saavuttamisessa kyseisellä alalla.

Kiertotalouden tärkeimpiä näkökulmia ovat resurssien tehokkaampi käyttö esim. tilojen jakaminen, rakennustöiden puhtaus ja haitta-aineettomuus, sekä mm. materiaalinen uudelleenkäytön ja pitkäikäisyyden toteuttaminen suunnittelun kautta. Lisäksi kiertotalouden mukaisella rakentamisella voidaan vähentää merkittävästi rakentamisen päästöjä ja ilmastovaikutuksia. Cireco Finland tarjoaa asiakkailleen parasta kiertotalouden mukaista aluesuunnittelua ja rakentamisen asiantuntijuutta. Tavoitteena on auttaa asiakkaita siirtymään tehokkaasti kohti kiertotaloutta.

 

Ethica_rakennusala_2.jpg

 

”Tärkeimpiä arvojamme ovat ympäristöystävällisyyden lisäksi avoimuus ja yhdessä tekeminen. Haluamme parhaat kumppanit toteuttamaan puhtaampaa huomista kanssamme” kiteyttää Cireco Finlandin toimitusjohtaja Jari Kattainen. Terävimmän osaamisen ja asiantuntijuuden varmistamiseksi yritys toimii tiiviissä yhteistyössä kansainvälisten toimijoiden sekä suomalaisen kiertotalousosaaja Ethica Oy:n kanssa.

Kuvat CirEco Finland:n lanseeraustilaisuudesta (Viestintätoimisto Ajaton). Paneelikeskustelun teemana oli ‘Millä keinoin kohti aluekehittämisen kiertotaloutta?” ja panelisteina olivat Reijo Väliharju, Hiedanrannan kehitysjohtaja, Tampereen kaupunki; Jessica Karhu, senioriasiantuntija, Green Building Council Finland; Harri Jaskari, Kokoomuksen kansanedustaja sekä Perttu Ketola, CirEco Finland:n hallituksen pj ja yksi perustajista. Paneelin vetäjänä toimi Ethican Anne Raudaskoski. Paula Fontell puhui tilaisuudessa otsikolla ‘Infra-alan kiertotalousratkaisut’.