Ethica on yhdessä Design Forum Finlandin kanssa kehittänyt 3-päiväisen EcoDesign Sprint -ohjelman osana EcoDesign Circle -projektia. Ohjelma on suunnattu kaikille pk-yrityksille  ja suunnittelutoimistoille, jotka haluavat varmistaa tulevaisuuden elinvoimaisuuden. Sprint on yhdistelmä koulutusta, tekemällä oppimista, innovointia ja tuote/palvelukehitystä muotoilun ja kiertotalouden keinoin. Ohjelman aikana tunnistetaan yritykselle potentiaalisia kiertotalouden mukaisia liiketoimintamahdollisuuksia ja lopputuloksena yritys – paitsi kasvattaa merkittävästi omaa osaamistaan – saa kaksi suunnittelutoimiston jatkokehittämää konseptia omaan käyttöönsä. EcoDesign Sprinttiä syvemmin käsittelevän johdanto-oppaan latauslinkin löydät tekstin lopusta.

Asiakasyritykselle Sprint tarjoaa konkreettisen ja nopean tuote/palvelukehitysprosessin edistämään yrityksen strategisia tavoitteita. Suunnittelijoille Sprint tarjoaa hyvän mahdollisuuden oppia sekä tuoda kiertotalouden mukainen suunnittelu (circular design) osaksi omaa työtään.

EcoDesign_Sprint_Workshop_kuva_Kalle_Kataila-6616_850px_2.jpg

EcoDesign Sprint Workshop. Kuva: Kalle Kataila

Ethica on kehittänyt Sprintin sisällön ja työkalut sekä fasilitoinut tähän mennessä 6 Sprinttiä Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Asiakasyritykset edustavat laajaa kirjoa ulottuen rakennusalasta (Lumir) pakkauksiin (Nefab), ulkokalusteisiin (Nola), ruokaan (JärkiSärki), muotiin (R-Collection) ja retkivarusteisiin (Primus). Suunnittelutoimistoista mukana ovat olleet Pentagon DesignMuotohiomoArctic FactoryI Design, MI/KL Studio and Them.

Latauslinkki ja yhteys

Lataa täältä johdanto-opas EcoDesign Sprinttiin (opas on englanniksi).

Oletko kiinnostunut EcoDesign Sprintistä? Ota yhteys Aino Vepsäläiseen, Design Forum: aino.vepsalainen (a) designforum.fi .