Olemme vuosien varrella törmänneet lukuisia kertoja näkemykseen, että kiertotalous on tehokkaampaa kierrätystä. Ei ole. Kiertotalous perustuu irtikytkentään: toisin kuin nykyisessä lineaarisessa talousmallissamme kestävä kasvu ei tarkoita roimasti lisääntyvää raaka-aineiden ja resurssien käyttöä, vaan kasvua osataan luoda merkittävästi vähemmillä resursseilla ja raaka-aineilla hyödyntäen yhden maapallon logiikkaa nykyisen neljän sijasta.

Kiertotalous ei siis ole ylijäämätaloutta eikä fiksattu toimintamalli, jolla korjataan lineaarisen ota-käytä-heitä pois -mallin epätehokasta ja lyhytnäköistä resurssien käyttöä. Se on kestävän kasvun, uusien työpaikkojen ja kertakaikkisen hienojen ratkaisujen moottori. Se on ajattelu- ja toimintamalli sekä bisneslogiikka, joka läpäisee kaikki sektorit!

Jos mietit miten lähteä liikkeelle tai miten nostaa T&K -työ kiertotalouden tähtikaartiin, tule kiertotalousklinikallemme Oulun Industry Summitissa. Löydät Paulan ja Annen ständiltä no 36 ja 15 minuutin aikana asetellaan ensimmäiset askelmerkit jatkoa varten. Voit tulla juttusille kun sinulle sopii; jos haluat varmistaa paikkasi niin se onnistuu seuraavasti:

  • heitä meille viesti twitterissä @EthicaFinland ja #circularclinic

  • vaihtoehtoisesti voit soittaa/laittaa tekstarin Paulalle 040 768 0160 tai Annelle 050 341 0881

Nähdään Oulussa!

P.S. Löydät Paulan 14.5. The digitalization challenge -paneelikeskustelusta klo 15:45 ja Annen 15.5. Päälavan seminaarista otsikolla Digital solutions furthering circularity in industry klo 10:05. Esityksiä voi seurata myös verkossa: https://livestream.com/onair/industrysummit2019