Suomalainen sisäkattojen akustiikkaratkaisuihin erikoistunut Invisible Acoustic Ceilings Scandinavia Oy on aloittanut Suomen ensimmäisen Cradle to Cradle -sertifiointiprojektin. Toukokuussa 2022 aloitetun projektin tavoitteena on sertifioida VISIBLE® Zero Carbon Acoustic Spray -akustiikkapinnoite.

Cradle to Cradle Certified® -sertifikaatti on maailman tunnetuin ja arvostetuin sertifikaatti kiertotalouden periaatteiden mukaisesti suunnitelluille tuotteille. USA:ssa sijaitsevan Cradle to Cradle Products Innovation Instituten myöntämä sertifiointi on varmennus siitä, että yritys kulkee aidosti kohti kiertotalouden mukaista toimintamallia, jossa tuote on varmasti turvallinen, materiaalit pidetään kierrossa loputtomasti ja jäte sekä päästöt on suunniteltu pois. Sertifioituja tuotteita on maailmalla vielä vähän, mutta niiden kysyntä kovassa kasvussa.

Invisible Acoustic Ceilings on sertifioimassa VISIBLE® Zero Carbon Acoustic Spray -tuotteensa, joka on kierrätyspaperiin pohjautuva, hiilineutraali, ruiskutettava sisäkattojen akustiikkapinnoite. Tuotteen suunnittelussa on ympäristöystävällisyyden ja hyvien akustiikkaominaisuuksien lisäksi keskitytty asennuksen, ylläpidon ja korjaamisen helppouteen.

”Tavoitteemme on tarjota mahdollisimman ympäristö- sekä käyttäjäystävällisiä tuotteita ja ratkaisuja asiakkaillemme, ja Cradle to Cradle -sertifiointi on kansainvälisesti tunnettu varmennus siitä. Useissa maissa sertifioinnista saa lisäpisteitä kilpailutuksissa ja yhä useammin se on jo vaatimuksissakin.” kertoo Invisible Acoustic Ceilingsin toimitusjohtaja Susanna Ruotsalainen. ”Lisäksi tämä on hieno mahdollisuus kehittää tuotteitamme entistäkin paremmiksi – projekti on ollut erittäin inspiroiva”.

Sertifiointiprojektista Invisible Acoustic Ceilings on solminut yhteistyösopimuksen uudistavaan liiketoimintaan ja kiertotalouteen erikoistuneen konsultointiyhtiö Ethica Oy:n kanssa.

”Tarjoamme Cradle to Cradle -tuotesertifiointeja pohjoismaissa yhteistyössä strategisen kumppanimme, akreditoidun auditoijan EPEA:n (EPEA GmbH – Part of Drees & Sommer) kanssa. Ethicalla on jo vuosien kokemus kiertotalouden mukaisesta tuotesuunnittelusta, joten on hienoa, että voimme auttaa asiakkaitamme luomaan yhä vahvempaa kilpailuetua KV-markkinoilla myös kiertotaloussertifiointien avulla. Ja nyt olen tietysti innoissani Suomen ensimmäisestä C2C-sertifioinnista, mahtavaa pioneeritekemistä!”, iloitsee Ethica Oy:n Paula Fontell.

Lue lisää Cradle to Cradle sertifioinnista blogistamme.

Lisätietoja Invisible Acoustic Ceilings tuotteista:
Susanna Ruotsalainen
Toimitusjohtaja, Invisible Acoustic Ceilings Scandinavia Oy
Puh. 050 409 5222
susanna@invisibleceilings.com

Lisätietoja Cradle to Cradle Certified® -tuotesertifioinneista:
Paula Fontell
Toimitusjohtaja, Ethica Oy
Puh. 040 768 0160
paula.fontell@ethica.fi